MA MÁR INKÁBB HAJFESTÉS !!!

Tegyük rendbe ezeket a fogalmakat. A hajfestés a haj belső részét érinti és szemben a színezővel nagy változást tud létrehozni. A hajfestés során az eredeti hajszínt a hajban oxidációs úton elszíntelenítjük, majd a bejuttatott mesterséges pigmentek óriás lánccá alakulva kialakítják a színt. A végső hajszín több dologtól függ: eredeti hajszín, a haj vastagsága , a természetes pigmentációja, a haj állapota, struktúrája, az ősz hajszálak aránya, stb. Az eredeti hajszín lehet, fekete(1, vagy 2), sötét barna(3), közép barna(4), világos barna(5), sötét szőke(6), közép szőke(7), világos szőke(8), fény szőke(9), világos fény szőke(10), vagy extra szőke(11-12, vagy 13) Belátható, hogy egy sötét barna hajon , vagy egy világos szőke hajon ugyanaz az anyag teljesen más végeredményt hoz.

A festékek nagyon sötét eredeti hajnál 3, esetenként 4 színmélységet képesek felvilágosítani, világosabb eredeti hajszín esetében a 4 színmélység nem jelent gondot. Az extra szőke festékeket csak világos hajon 6. színmélységtől felfelé lehet használni, hogy a színskálában jelzett színt elérjük. Sok esetben a természetes pigmentáció több meleg árnyalatot tartalmaz, mint amennyi egy átlag haj. Ilyenkor a végeredmény színe egy kicsit a melegebb tónus felé tolódik. A nagyon ősz hajakat természetes árnyalatokkal kell kikeverni, mert ezek a színek képesek a legjobban lefedni az ősz hajszálakat. A göndör hajak általában könnyebben világosíthatók, mint az egyenesek.A vegyileg roncsolt, nap által kivilágosodott hajat, nehéz festeni, mert a színt rögtön magába rántja és intenzív szín fog kialakulni.
A hajfestés előnye:Ezért ilyen esetben először vissza kell pótolni a pigmenteket a hajba (előpigmentálás). Enélkül más színt fogunk kapni, hiszen a hajból hiányzik a szín testességét adó szín ez lehet arany, réz, vagy vörös. Az otthoni hajfestést sokszor követi egy kétségbe esett telefon, miután nekünk kell kijavítani a hajszínt. Nem mindent lehet kijavítani!

  • nagyon fényes lesz a haj, mivel a hajfestékek is már tartalmaznak fizikai pigmenteket, amik a haj külső részén található kis lemezkéket /kutikulát/ kitöltik, így a sima felület több fényt tükröz vissza
  • nem kopik ki a hajból
  • az ősz hajakat teljesen elfedni
  • széles lehetőség, sok szín

Hátránya:

  • mint minden vegyszeres munkánál itt is nagyon körültekintően kell eljárni, pontosan meg kell tervezni a munkafolyamatot
  • hosszabb hatóidő 30-60 perc is lehet
  • nem kopik ki a hajból, így a változásokat jól meg kell gondolni.

A színezők és a hajfestékek közti éles határ már a múlté.

A két technológiának a jó tulajdonságai összemosódnak és mindkét anyag közelít a másik irányába.

Ezért a legtöbb cég már nem is gyárt külön színező termékcsaládot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.