NEVITALY

HOGYAN ÁPOLD A GÖNDÖR HAJAD ?

A képhez tartozó alt jellemző üres; large-KM_SLEEPING_WATER_CMYK_MEDIUM_RES_RAE-05-1024x740.jpg a fájlnév

Felmerül a kérdés, hogy a természetes göndör és a dauerolt hajat másként kell-e kezelni ?

A jó hír, hogy nem. Elég egy módszert átbeszélni és megérteni a hullámos haj jellegét, ez általánosságban igaz lesz mindkét esetben.

Először is mitől más a hullámos, göndör haj ?

Más a szerkezete, mint az egyenes hajúaké. A hajat borító külső réteget kutikulának hívják. Egyenes haj esetében ezek az egymásra boruló lemezkék szorosan fedik egymást. Ez a sima felület jól visszatükrözi a fényt, ezért fényes ,ápolt hatása van.

Göndör haj esetén ezek a lemezkék némileg nyitva vannak, így töri a fényt, ezért nem olyan fényes a hajszál. A göndör haj több odafigyelést, de főként ápolást ígényel. Sajnos a rossz hír az, hogy a kutikula lemezkék közül, (mivel nincsenek bezáródva) a bevitt ápoló anyagok is könnyebben távoznak, így folyamatosan kell ápolni.

Ezek a hajak leginkább vízhiányosak, így a hidratáló ápolók általában látványosan segítenek a hajon. Sokszor a göndör hajúak bőre is vízhiányos. Amennyiben a göndörség, még festéssel van “megtámogatva”, olyankor már nem biztos, hogy a hidratáló termék a legmegfelelőbb választás.

Ha uszodába, szaunába jársz még több odafigyelést ígényal a hajápolás. Uszoda után a legjobban akkor véded a hajad, ha az első mosásnál mélytisztító samponnal eltávolítod a klórt a hajadról, majd jöhet második mosásra a hidratáló, vagy ápoló sampon. Ezt nagyon alaposan öblítsd ki a hajadból, mert akármilyen jó a sampon, ha benne marad a hajadban, akkor nagyon nehéz lesz kibontani utána. A hajadból nyomd ki a felesleges vizet, majd jöhet a balzsam, vagy a pakolás. Érdemes egy erre a célre fejlesztet bontó kefét használni, ez ma már sok cég kínálatában megtalálható.

A jó termékből nem kell sokat tenni a hajra, szinte rögtön kifejti a hatását.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük